Bu eğitimde katılımcılar akıl yürütme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, strateji geliştirme, planlama, problem çözme, dikkati yoğunlaştırma ve kısa sürekli hafızayı etkin kullanma becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan akıl ve zekâ oyunları alanında teorik ve uygulamalı eğitim alacaklardır.
Oyunlar ile öğrencilerde strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, dikkat - konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştirmek amaçlanmaktadır.
Eğitim sonunda akıl ve zekâ oyunları alanında özel bilgi ve beceri, bu oyunların farklı gelişim alanlarına yönelik kullanımı konusunda farkındalık ve eğitimde zekâ oyunlarının kullanımı konusunda bilgi sahibi olacak olan katılımcılar, oyunları iyi düzeyde oynayabilecek seviyeye gelebilecek ve bu oyunların eğitimini verebileceklerdir. Zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitim sağlanması ve bu şekilde oyunların okullara ve en nihayetinde öğrencilere taşınmasını sağlamaktır.
Atölye çalışmamız maksimum 20 kişilik öğretmen ve okul yöneticilerine 4, 8, 16 Saat ve Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi eğitim programına uygun olarak verilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Kodları
Zekâ Oyunları I. ( 30 Saat): 2.02.09.01.002
Zekâ Oyunları II. ( 30 Saat): 2.02.09.01.003