Kahramanmaraş Atölye Çalışmaları Tamamlandı

 

2019 yılının Eylül ayı seminer dönemi kapsamında, Onikişubat ilçesinin çeşitli okullarında görev yapan öğretmenlere, İGEDER Kahramanmaraş temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen seminerlerde ‘’Akıl ve Zeka Oyunları’’ ve ‘’Etkinliklerle Değerler Eğitimi‘’ atölye çalışmaları yapıldı.

 

Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi

 

Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi öğretmenlerin ders içi etkinliklerinin arttırmasına yarayan, öğrencilerin ise motivasyon ve derslere olan katılımlarına yardımcı olmasını hedefleyen ek çalışmalardır. Bu bağlamda öğrencilerin okuldaki başarılarına katkı sağlaması hedeflenmiştir. Derslerde öğrendiklerini sınavlara aktarma konusunda öğrencilerin gelişmesini destekleyen bu çalışmalar; soyut düşünme, mantık yürütme, konsantrasyon, problem çözme, planlı hareket etme, ekip çalışmasına yatkınlık, girişimcilik ve eleştirel düşünme becerileridir. Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Barbaros İlkokulu, Süleyman Demirel İlkokulu ve Şehit Fatih Gök İlkokulu öğretmenleri ile gerçekleştirildi.

 

   

 

 

Etkinliklerle Değerler Eğitimi Atölyesi

 

 Kaybolan değerlerimizin genç nesillere aktarılmasındaki problemleri ve bu problemlerin çözümlerine dair atölye çalışmaları Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu'nda uygulandı. Bu kapsamda görev yapan ilkokul ve ortaokul din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine seminerler uygulandı Çalışmalara katılan öğretmenler ve idareciler atölyelerin çocuklar için faydalı olacağını, bu çalışmaların tüm öğretmenlere verilmesi gerektiğini söylediler. Bu eğitimi yapan İGEDER Formatör Eğitimcisi Musa SARI’ya teşekkürlerini ilettiler.