Kahramanmaraş’ta Nitelikli Nesil İçin, Nitelikli Öğretmen Çalıştayı Yapıldı

İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) ve Genç Ufuk Derneği
“Nitelikli Nesil İçin Nitelikli Öğretmen” Çalıştayını Gerçekleştirdi

 

“Öğretmen ruhlar sanatkârıdır”. Nurettin TOPÇU

 

 Öğretmen içinde bulunduğu toplumun milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini öğrencilerine aktarmada sorumluluk almalıdır. Bu büyük sorumluluğu gereği alanında iyi olmalı, kendini sürekli geliştirmeli ve yenilemelidir. Nitelikli bir nesil yetiştirebilmek için nitelikli bir öğretmen olma gayretinde olmalıdır.

 

 İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) Kahramanmaraş’da EDEP platformu üyesi Genç Ufuk Derneği ile birlikte tertiplediği “Nitelikli Nesil İçin Nitelikli Öğretmen Çalıştayı”. Çalıştay da; Sosyal Bir Varlık Olarak Öğretmen, Toplumsal Bir Varlık Olarak Bulunulan Çevrede Öğretmenin İlişkileri ve Öğretmenin Bireysel Değerleri konuları tartışıldı.

 

 Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin paydaş olduğu, Kahramanmaraş Belediyesinin ana sponsor olarak katkı sunduğu, Simya ve Beyza kolejlerinin desteklediği çalıştayda konunun tüm ilgilileri 14 Mayıs 2017 tarihinde bir araya gelerek çalıştay yapıldı.


NİTELİKLİ ÖĞRENCİ İÇİN NİTELİKLİ ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI

 

 14 mayıs Pazar Günü Onbeş Temuz Şehitler İmam Hatip Orta okulunda, Açılış , çalıştay oturumları,çalıştay değerlendirmesi,teşekkür ve hediyelerin takdimi ,toplu fotoraf ve vedalaşma şeklinde gerçekleşti.
Çalıştayımıza;

KSÜ Rektörü Sayın Prof.Dr.Durmuş DEVECİ,
Rektör Yardımcısı Sayın Fatih KILLI,
Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Abdullah SOYSAL,
İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Mehmet Akif ÖZDOĞAN,
İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin AKKURT,
Onikişubat Milli Eğitim Müdürü Sayı Enver GÖKŞEN,
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Ramazan TUTLU,
Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanifi MAHÇİÇEK,
Kahramanmaraş İl Müftüsü Yerine Sayın İlyas HENNEP ,
Dulkadiroğlu Müftüsü Sayın Davut BOLAT,

Daire Başkanları ve müdürleri, Afşin , Göksun, Osmaniye , Adana ,Bolu, İstanbul’dan gelen akademisyen ve öğretmenler katıldılar.


 14 Mayıs Pazar günü saat 09;30’da Onbeş Temuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda açılış toplantısıyla başladı. Çalıştay açılına İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam edildi. İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) tanıtım videosu gösterildi. Genç Ufuk Derneği Eğitim Koordinatörü Sayın Musa SARI kısa bir açılış konuşmasıyla misafirlere hoşgeldiniz dedi. İGEDER Başkan vekili Sayın Duran CANKATAR; Selamlama konuşmasında ,bu çalıştayın öneminden ve dernek çalışmalarından kısa bilgiler sundu. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin Akkurt; bu çalışmanın çok önemli olduğunu, gönüllü eğitimcilerin çoğalması gerektiğini, burada alınacak kararların hayata geçirilmesinin eğitim sürecine katkı sağlayacağını belirtti. Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Abdullah SOYSAL; yeni neslin eğitiminin öğretmenlerin elinden geçtiğini ,öğretmenin kendini geliştirmesinin önemli olduğunu belirtti.


 KSÜ Rektör Yardımcısı Sayın Fatih KILLI ; NİTELİKLİ NESİL İÇİN NİTELİKLİ ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI’nın niçin yapıldığını, niçin önemli olduğunu,öğretmen mesleğinin diğer mesleklere göre daha önemli olduğunu ,bir neslin eğitimini öğretmenlerin yaptığını ;bunun için öğretmenin kendini geliştirmesi ve sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ramazan TUTLU selamlama konuşmasında 15 Temmuz ruhunun çok önemli olduğunu , bunu bütün yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyledi. Açılışa katılan Daire amirlerine plaket verilerek açılış programı sona erdi.


 Daha sonra Çalıştay İçin salonlara geçildi. SOSYAL DEĞERLER,BİREYSEL DEĞERLER VE İLİŞKİSEL DEĞERLER olmak üzere üç ayrı salonda önceden belirlenen Akademisyen ve Öğretmenler tarafından çalıştay oturumu başladı.


 Öğle yemeği Simya okullarında yendi. Öğleden sonra uzunca bir oturumla ; sorun tespiti ve değerlendirme yapıldı.Saat 16:10’da büyük salona geçildi. Oturum başkanlarında Prof.dr. Niyazi CAN ve Doc.Dr.Hüseyin ÖZTÜRK Kısa bir değerlendirme yaptılar. Genç Ufuk Derneği Eğitim Koornitörü Sayın Musa SARI, İGEDER Başkan Vekili Sayı Duran CANKATAR, KSÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Fatih KILLI katılımcılara teşekkür konuşması yaptılar. Teşekkür ,hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle Çalıştay mesaisi sona erdi.