İGEDER Öğretmen Akademi Hakkari Ve Yüksekova’da

 Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) işbirliği ile 12.05.2018 Cumartesi günü Hakkari’de ve 13.05.2018 Pazar günü Yüksekova’da toplamda 280 Öğretmen ve Okul Yöneticisine 3 farklı alanda eğitim verildi.

 

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim programına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür,  İGEDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Mehmed Esad Demirci, İGEDER İl Temsilcisi Oktay Kızılkaya ve öğretmenler katıldı. 120 Okul Yöneticisi ve Öğretmenin katıldığı programda İGEDER Genel Sekreteri Mehmed Esad Demirci, ana okul öğretmenlerine ‘Akıl ve Zekâ Oyunları’, Nurullah Yalçın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine ‘Etkinliklerle Değerler Eğitimi’ ve İbrahim Altun da Edebiyat ve Türkçe Öğretmenleri için “İletişimde Beden Dili” atölye çalışmaları eğitimini verdi.

 

 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, programda yaptığı konuşmada: ’’ İGEDER ile işbirliği halinde öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen akademi faaliyetlerini desteklediklerini ifade ederek, programda emeği geçenlere teşekkür etti“.

 

 Yüksekova eğitimleri Şemsettin Onay Lisesi’nde 3 atölyede 2 oturum halinde düzenlendi, İGEDER Genel Sekreteri Mehmet Esad Demirci öğretmenlere “Akıl ve zeka oyunları”, Nurullah Yalçın “Etkinliklerle değerler”, İbrahim Altun da “Beden dili ve etkili iletişim” konularında eğitim verdi. Eğitimlere yaklaşık 180 Eğitmci katılım gösterdi.

 

 İGEDER Genel Sekreteri Mehmed Esad Demirci ise Derneğin 2006 yılında 12 gönüllü öğretmenin bir araya gelerek öğretmenlere mesleki, kişisel ve sosyal alanda katkıda bulunmak için kurulmuş bir öğretmen derneği olduğunu söyledi. Demirci, “Yaptığımız çalışmaları farkındalık ve isteklendirme çalışmaları olarak nitelendirebiliriz. Öğretmenlerimizin sınıflarına girdikleri zaman öğrencilerinin her birisine dokunmalarını amaçlıyoruz. Yapmış olduğumuz en önemli çalışmaların başında, Öğretmen Akademi adını vermiş olduğumuz çalışma gelmektedir. Türkiye’nin yaklaşık 40 ilinden 70 Formatör Eğitimcimizle birlikte bu çalışmaların hepsini bakanlık ile yaptığımız protokol çerçevesinde hafta sonları yapıyoruz. 2017 eğitim öğretim yılının başından bugüne kadar yaklaşık 7 bin öğretmenimizle uygulamalı atölye çalışmalarını gerçekleştirdik” dedi.

 

 Program, eğitimini alan katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu. Eğitimlerimiz yerel ve ulusal kanallarda yer aldı.

 

http://www.milliyet.com.tr/igeder-den-yuksekova-daki-ogretmenlere-hakkari-yerelhaber-2797155/

 

http://m.iha.com.tr/hakkari-haberleri/gonullu-ogretmenler-hakkaride-egitim-verdi-2010694/