İGEDER İLE E-KİTAP’TAN Z-KİTAP’A DOĞRU PROGRAMI İCRA EDİLDİ

İGEDER İLE E-KİTAP’TAN Z-KİTAP’A DOĞRU PROGRAMI İCRA EDİLDİ

31 MAYIS, 2013

 

 İGEDER’in organize ettiği, Özel Acıbadem İlkokulu – Boğaziçi Kitabevi ve Lider Yaygın Eğitim Hizmetleri’nin paydaş olduğu FATİH PROJESİ, Z KİTAP ve TEDES yoğun ilginin ve katılımın olduğu 2 ayrı program olarak sunuldu.

 İGEDER, Eğitimcilere büyük katkı sağlayacak olan ve pilot okullarda uygulanmaya başlanan; Fatih Projesi, Z Kitap ve Tedes’i programı hazırlayan ekibin bizzat katıldığı seminerde sundu.

 

Seminerciler:

Orkun ALTUNBAY Tedes Bilgi Teknolojileri/ Akıllı Tahta Uzmanı

Volkan TOPAL Z-Kitap Bölge Müdürü

Erkek öğretmenlerimize kahvaltı ile başlayan Sabah programı 10.00 – 12.00 arasında gerçekleşti. Değerlendirmenin ve sunumların ardından öğle yemeği ile program sona erdi.

Bayan öğretmenlerimize ise öğle yemeği ile başlayan Öğleden sonra programı 13.00 – 15.00 arasında gerçekleşti. Değerlendirmenin ve sunumların ardından program sona erdi.

 

Programda:

Z kitap nedir? ( Zenginleştirilmiş Kitap)

Tedes nedir? (Teknoloji Destekli Eğitim Sistemi) sorularına cevaplar verildi.

İlgi çekici görselliklerin olduğu sistemin mantığı ve çıkış noktası anlatıldı. Örnek ders sunumları yapıldı ve öğretmenlerin PC Tableti, programı ve akıllı tahtayı nasıl kullanacakları örneklerle gösterildi. İsteyen öğretmenler kendileri de örnek sunum hazırladı.

Z Kitap ve Tedes adı verilen programda; animasyon, simülasyon, video, ses, grafikler, fotoğraflar ve daha çoğu bir tıklama kadar yanınızda yakınınızda olduğu tecrübe edildi.Bu şekilde öğrenci ve öğretmenlerimizin bilgiye anında ulaşabileceği görüldü.

Programımız katılımcı öğretmenlerimizin  memnuniyetleri ve eğitim teknolojileri hakkında öğretmenlerimizi bilgilendiren bu tür seminerlerin devamı temennileri ile son buldu.

Bu programda İGEDER olarak bizlere katkı sağlayan; Özel Acıbadem İlkokulu, Boğaziçi Kitabevi ve Lider Yaygın Eğitim Hizmetleri’ne ve seminerimize katılan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyoruz.