ETKİNLİKLERLE DİN EĞİTİMİ FORMATÖR YETİŞTİRME PROGRAMI TAMALANDI

ETKİNLİKLERLE DİN EĞİTİMİ FORMATÖR YETİŞTİRME PROGRAMI TAMALANDI

 

İGEDER bünyesinde geliştirilen “Bir Din Bir” projesi, öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinde öğrendiklerini, gördüklerini oyun anında denemesi ve pekiştirmesi gerektiği bilinci ile geliştirilmiş bir projedir.

 

Bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan formatörleri bulabilmek için 3 günlük bir program gerçekleştirilmiştir. İGEDER olarak düzenlediğimiz 2 farklı eğitimle Etkinliklerle Din Eğitimi Formatör Yetiştirme Programımızı tamamlamış bulunuyoruz. Dolu dolu geçen eğitim sürecinin ilk basamağında alanında uzman formatör eğitimcimiz Süleyman TANRIVERDİ ile “İletişimde Beden Dili” eğitimimizi tamamladık. Sonraki gün ise alanında uzman formatör eğitimcimiz Davut TÜRKKAN, öğretmenlerimize “Etkili Sunum Teknikleri” konusunda eğitim vermiştir. Daha sonra öğretmenlerimize, aldıkları eğitimleri uygulamak adına çeşitli vazifeler verilmiştir.

 

Formatör yetiştirme programına dâhil olan bu öğretmenlerimiz kendilerine verilen görevleri itina ile yerine getirerek üçüncü günün sabahında aldıkları eğitime dayalı olarak performanslarını sergilemişlerdir. Eğitime katılan öğretmenlerimizin, bu eğitimleri almadan önceki performansları ile eğitimlerini tamamladıktan sonraki performanslarını karşılaştırmalı olarak göstermek adına etkili bir değerlendirme yöntemi kullanılarak kendilerindeki değişimleri görmeleri sağlanmıştır.

 

Eğitimin sonunda düzenlemiş olduğumuz değerlendirme anketi ile 2 eğitimin de büyük ölçüde başarılı olduğunu görmüş olmak, hem bizim için hem de katılan formatör öğretmenler için gurur verici bir durumdur. Öncelikle bu programda yer alan formatör eğitimcilerimize, sonrasında ise bu organizasyonu düzenleyen İGEDER merkez ekibimize ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden büyük bir heyecan ile gelip aramıza katılmış olan formatör öğretmenlerimize teşekkür ederiz.