Eğimde İz Bırakan Şahsiyetler KARAMAN Programı Gerçekleşti

 “İZ BIRAKAN EĞİTİMCİLER” programı KARAMAN da yapıldı. İz bırakan eğitimcilerden Nurettin Topçu, Mahir İz, Celalettin Ökten ve Yaman Dede(Abdulkadir Keçeoğlu) başta olmak üzere öğretmenlik mesleğinde iz bırakmış, kaliteli talebeler yetiştirmiş eğitimcilerin hayat hikâyelerinden yola çıkarak öğretmenlik sırları ve başarıları Karaman’da öğretmelerimize anlatıldı. Eğitimde model şahsiyetlerin hayat hikayelerinden yola çıkarak kişisel vizyon, mefkûre – dava bilinci verilmeye çalışan programa iki yüze yakın öğretmen katıldı.

 

 Eğitim İGEDER başkanı Nuri Özkan tarafından verildi.  Nuri ÖZKAN ‘ın Karaman ziyaretinde Konya Selçuklu Eğitim ve Kültür Derneği (SEGED) Başkanı Ahmet Sami Ünal da hazır bulundu. Karaman il temsilcisi Ahmet Tosuncu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi. Milli Eğitim Müdür yardımcısı Abdurrahman Kurt ziyaret edilerek İGEDER çalışmaları hakkında bilgi verildi. İGEDER in bakanlığımızın Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü çerçevesinde yapmış olduğu protokol kapsamında Karaman İl Temsilciliğimiz ile İGEDER protokolü hazırlandı Protokol Karaman İl Temsilcimiz Ahmet Tosuncu ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt arasında imzalandı.

 

 Karaman Belediyesi Nikah salonunda aksam 20.30 da gerçeklesen İZ BIRAKAN EĞİTIMCILER programına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt Bey basta olmak üzere il milli eğitim şube müdürleri, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin, Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Özdemir ve diğer STK başkanları ile Basari Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çosar ve Yunus Emre Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aköz katildi. Program n bitiminde günün anısına il temsilcimize, vakıf başkanımıza ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcımıza VATAN IÇİN BİR İZ, VATAN İÇİN BİRİZ ÖĞRETMENİM ünlemi hediye edildi.

 

 Karaman İGEDER temsilcimiz Sayın Ahmet Tosuncu beyefendi başta olmak üzere Yunus Emre Kültür Vakfı başkanı ve yönetim kuruluna, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katılan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.