13 Kasım 2021 Cumartesi

SELÇUKLU’NUN İZİNDE İRAN GEZİSİ 2021

1.GÜN:  13 KASIMİstanbul- Şiraz

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Havayolları Şiraz Kontuarı önünde saat da buluşma, pasaport ve bilet işlemlerinden sonra saat… da Şiraz’a uçuş.

2.GÜN: 14 KASIMŞiraz

Saat... da Şiraz’a varış. Giriş İşlemlerinden sonra Şiraz'daki otelimize transfer oluyoruz kısa bir dinlenmenin ardından otelimizde alacağımız Kahvaltıdan sonra Güllerin, şairlerin ve aşkın şehri Şiraz'ı dolaşacağız.Bugün göreceğimiz yerler arasında Nesirülmülk cami, irem bahçesi Hafız ve Saadi'nin türbeleri Vekil kompleksi ( Kapalı çarşı, Vekil Hamam, Moşir bedesteni,VekiI cami) yer alıyor.Gezimizin ardından alış veriş için mola veriyoruz. Akşam konaklama Şiraz'da

3.GÜN:15 KASIM Şiraz-Yezd

Sabah Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Sabah erken Şiraz'dan ayrılarak Yezd'e doğru yola çıkıyoruz.( 440 Km ) 5 saat. Şiraz'ın 50 Km Uzaklığında İran'ın En Önemli Tarihi Yer Olan Persepolise hareket.UNESCO Dünya Mirası Listesi'n deki Persepolis antik kenti uygarlığının başlıca eserlerinden biri. Nakş Rüstem gezisi. İran'da bir arkeolojik yer Nakş-ı Rüstem, Fars mitolojisi kahramanı Rüstem'i tasvir ettiği düşünülen, anıt mezarların altlarındaki Sasani oymaları sebebiyle Nakş-ı Rüstem Rüstem'in Resmi"denilmiştir. Çarpıcı kabartmalar ve mezar kalıntıları arasında gezinirken geçmiş yaşamların izlerine tanık olacağız. Yol üzerinde UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ ındeki Pasargard Antik Kenti Geziyoruz. Pers İmparatorluğu'nun kurucusu Kuroş'un mezarının görülmesinden sonra Yezd'e hareket. Yezdin girişinde yer alan Sessizlik Kulelerini gördükten sonra halen faal olarak ibadet edilen Ataş Behram Zerdüşt Tapınağı gezisi olacaktır. Zerdüşt dininin en önemli ibadet yerlerinden biri olan Ateş Tapınağı'nda 1 500 yılı aşkın süredir yanan bir ateş bulunmaktadır. Akşam konaklama Yezd’de

4.GÜN:16 KASIM Yezd-İsfafan

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Kahvaltı sonrası .Sabah erken saatte. Yezd de eski çağlarda buzdolabı olarak kullanılan Kerpiç Evleri ziyaret ediyoruz. Dar sokakları, binaları ve türbeleri ile sizlere İran kültürünü en güzel şekli ile yansıtacak olan bu şehri ziyaretimiz sonrasında yolculuğumuza devam ediyoruz. Yezd'de yapacağımız panoramik şehir turunda ise Emir Çakmak Meydanı, Mescid-i Cuma Camisi, eski mahalleleri, Rüzgar Kulelerini ve Fehadan Mahallesi vakit yettiğince görülecek yerler arasındadır. Unescdnun da dünya miraslar listesine aldığı Devlet-Abad Bahçesi Gezisinden sonra .Yezd'den ayrılarak İsfahan'a doğru yola çıkıyoruz. Yezd İsfahan 31 0 km. 4 saat. Isfahan'a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yolculuğumuz sırasında islam öncesi döneme ait önemli eserlerin bulunduğu Meybod Kenti'ni ziyaret ediyoruz dünyanın en eski şehirlerinden kabul ediliyor. Meybod panoramik gezide; Su sarnıcı ve tarihi Meydod Kervansarayı'nda ise öğlen yemeği molasi veriyoruz. Akşam İsfahana varışımızın ardından otelimize giriş yapıyoruz. Akşam konaklama İsfahanda.

5.GÜN: 17 KASIM İSFAHAN

Otelde kahvaltı sonrası 1 0 dakikalık bir yürüyüşle ulaşacağımız dünyanın en büyük 2. Meydanı ancak tartışmasız dünyanın en güzel meydanı Nakş-ı CihanMeydanına varış meydan kapılarından Nakş-ı Cihan meydanının her bir yanına olağanüstü bir mimari anlayışla yerleştirilmiş UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan tarihi ve mimari şaheserleri geziyoruz. İsfahan kapalı çarşıda alış veriş için mola veriyoruz. Bugün görülecek yerler arasında Selcuklu cami, Nizamülmülkün mezarı, İsfahanın tarihi köprüleri( Siose ve Khajou köprüleri) ve meşhur İsfahanin tarihi evlerden Molla başı evi yer alıyor.Akşam yemeği ve geceleme İsfahanda.

6.GÜN:  18 KASIM İSFAHAN-KAŞAN-TAHRAN

Otelde kahvaltı sonrası İsfahandan ayrılıyoruz.

Tahrana doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde 2500 yıllık kırmızı topraktan yapılmış Abyane köy gezimizin ardından ikinci durağımız İran'ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaşan şehrine uğruyoruz.Kaşhan 7 bin yıllık bir yerleşim yeri Kaşan da Ağa Bozorg cami ve Kaşanın eski mahallesi ve Mir Ahmet türbesi gezisi ardından Tahrana doğru hareket ediyoruz.

Akşam konaklama Tahran'da

7.GÜN:  19 KASIM TAHRAN

Sabah kahvaltı sonrası Tahran Turumuza devam başlıyoruz. Unesco'nun da koruma altına almış olduğu Gülistan Sarayı gezisi. Günümüzde müze olarak kullanılan bu sarayın inşasına Türk Safevi hanedanından olan I. Tahmasp zamanında başlanmış ve zamanında İran Türk hanedanı Kaçar Hanedanı'nın şahlarının ikametgâhı olarak kullanılmıştır. Pehlevi Hanedanı döneminde resmi törenler ve yabancı heyetlerin üyelerinin ikameti içinde kullanılmıştır. Saadabad Sarayı turumuz için hareket ediyoruz.

Şah Saadabad Sarayı Kaçarlar ve Pehlevi Hanedanı tarafından 3000 dönümlük arazide yapılan bu kompleksin 1800 dönümünü doğal orman, pınarlar, yer altı su şebekeleri ve bahçeler oluşturmaktadır. İran Ulusal Mücevher Müzesi Gezisi. İranl ın başkenti Tahran'da yapacağımız panoramik şehir turun sonun da Tahran'ın ilk sembolü olan ve Pers

İmparatorluğunun 2500. Yıldönümü kutlaması için Fereh Pehlevi tarafından inşa edilen özgürlük anlamını taşıyan Azadi Meydanını ziyaret edeceğiz.

Akşam serbest zaman ve konaklama Tahranda

8.GÜN: 20 KASIM TAHRAN-İSTANBUL

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasındaTürkiye'ye Dönüş için çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Tahran imam Humeyni Havalimanına Transfer