İGEDER
Aday Formatör Eğitim Programı – 9
21-22-23 Ocak 2023
İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) 2006 yılında Öğretmenlerin kişisel, mesleki ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gönüllü öğretmenler tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.
Derneğimiz, Eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde değişmez ve asıl unsur olan öğretmenlere, yasalar çerçevesinde imkânlar sunmak, danışmanlık yapmak, uluslararası standartlarda proje geliştirmek suretiyle Türkiye’nin ve insanlığın geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine destek vermek için çalışmaktadır.
Çalışma alanlarımız arasında en çok yoğunlaştığımız İGEDER Öğretmen Akademi faaliyetleridir. 29 Aralık 2015 tarihinden 2022 yılı Nisan ayı sonuna kadar geçen sürede ülkemizin 59 ilinde yaklaşık 1600 eğitimde 100.000 öğretmenimizle atölye çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Katılımcı öğretmenlerin aktif rol oynadığı atölye çalışmalarımız 4 saatlik farkındalık eğitimlerinden 30 saatlik eğitimlere kadar uygulamalı olarak yapılmakta ve eğitimciler tarafından büyük ilgi görmektedir. Yine farklı alanlarda Üniversite ve MEB onaylı hizmet içi eğitim sertifikaları verilmektedir. Hafta sonu gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri “İGEDER FORMATÖR YETİŞTİRME PROGRAMI” ile yetiştirdiği gönüllü öğretmenler (İGEDER FORMATÖRLERİ) ile yapmaktadır.
Bu çerçevede Ülkenin 7 bölgesi 81 ilinde gerek görevdeki öğretmenlerin gerekse eğitim fakültelerindeki öğretmen adaylarının kişisel, mesleki ve sosyal gelişimine destek sağlamak için takım arkadaşları arıyoruz.
İGEDER FORMATÖR YETİŞTİRME PROGRAMI/ 21-22-23 Ocak 2023
1. AŞAMA
2. AŞAMA
a. Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim
Güncel eğitim yaklaşımları.
Yetişkinler nasıl öğrenir?
Yetişkin eğitimi ve oyunlaştırma tekniği.
E-öğrenme nedir? Hangi teknikler kullanılır?
İletişim-Diksiyon-İmaj-Algı-Sahne Sanatları-Yetişkin Eğitimi
İrade Eğitimi-Psikolojik Dayanıklılık
Öğrenme ortamı yönetimi
Eğitim tasarımı (Atölye Planlama)
Eğitimde oyun kullanımı
Öğretimde Dijital Araçların Kullanımı
3. AŞAMA
Alan Eğitimleri
FORMATÖR EĞİTİMLERİ KATILIM ŞARTLARI