PDR Şurası 2017

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi; Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında araştırmalar gerçekleştiren kıymetli akademisyenlerimiz ile farklı kurumlarda görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmen adaylarını, öğretmenlerini, akademisyenlerini ve eğitimcileri bir araya getiriyor.

İGEDER’in 2017 yılında düzenleyeceği son bilimsel organizasyon, ilk şura olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Şurası'nın amacı; Ülkemizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetlerinin mevcut durumunu değerlendirmek, alan uzmanlarının yetişme süreçlerini, çalışma hayatında karşılaştıkları güçlükleri, yeni yönetmelik çalışmalarını ele almak, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin geleceğine ilişkin yeni öneriler sunmaktır.

PDR Değişirse Eğitim Değişir” mottosu ile 23.12.2017 Cumartesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Âşıkpaşazâde Konferans Salonunda gerçekleşecek Şura’da; Prof. Dr. Ahmet AKIN (İstanbul Medeniyet Üniversitesi), Prof. Dr. Hasan BACANLI (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi), Prof. Dr. Halil EKŞİ (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Adnan KULAKSIZOĞLU (Sabahattin Zaim Üniversitesi), Prof. Dr. Osman Tolga ARICAK (Hasan Kalyoncu Üniversitesi) gibi PDR alanının duayen isimleri; “Medeniyetimiz Ekseninde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinin Geleceği”, “Ülkemizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinin Mevcut Durumu” ile “Gençler ve Aileler İçin Öncelik Verilmesi Gereken Çalışmalar” gibi hayati önem taşıyan konuları değerlendireceklerdir.

İlgili

Uluslararası Erken Çocukluk Kongresi