YAZAR VE ÖĞRETMENLERİN BULUŞTUĞU GÖNÜL KÜRSÜSÜ İGEDER’DE SÜRÜYOR…

Anasayfa » Gündem » Yazar ve Öğretmenlerin Buluştuğu Gönül Kürsüsü İGEDER’de Sürüyor…

YAZAR VE ÖĞRETMENLERİN BULUŞTUĞU GÖNÜL KÜRSÜSÜ İGEDER’DE SÜRÜYOR…

Eğitimcilerimizin motivasyonunu arttırmak, paylaşımlara imkân vermek, okuma alışkanlığını pekiştirmek, öğretmenlere çeşitli yazar, akademisyen, ilim adamları ile birebir sohbet imkânı sunmak üzere hazırlanan Gönül Kürsüsü programı bu senede İGEDER’de….

Programın ilk konuğu Dr. ÂDEM ERGÜL. Yazarın Sahibü’l Vefa Musa Topbaş isimli eseri okunup tahlil edilecek. Adem Ergül, bu kitap çerçevesinde Eğitimde İrşat Geleneğinden Bir Örnek: Musa Topbaş başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

PROGRAM TARİHİ:

07 KASIM 2014 – Saat: 19:00 / ERKEKLER

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

14 KASIM 2014 – Saat: 18:00 / BAYANLAR

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

YER: İGEDER MERKEZ – 0216 546 10 03

NOT: Okunacak olan eser 01 Kasım 2014 tarihine kadar İGEDER’den temin edilecektir.

Programın Amacı:

1. Yazarlarla öğretmenleri buluşturmak…

2. Öğretmenlerin entelektüel okumalarına katkıda bulunmak

3. Bir kitap üzerinden o kitabın yazarı ile sohbet etme imkânı bulmak.

4. Öğretmenler arası diyalog ve paylaşımlara zemin hazırlamak.

5. Bir kitaptan yola çıkarak o kitaba dair aktif okumalar geliştirerek esere tahlil çerçevesinde ve tenkit penceresinden bakmayı gündeme almak.

• Öğretmenlerimiz, kontenjanla sınırlı etkinliğe başvuru yaparak katılacaklardır. Gönül Kürsüsü programı yıl içinde 6 defa gerçekleştirilecek. Programa başvuran katılımcılarımızın bu buluşmaların tamamına iştiraki beklenmektedir.
  • Katılımcılar o haftaki Gönül Kürsüsü ’ne davetli misafirimizin seçilmiş kitabını İGEDER’den temin edeceklerdir.
  • Seçilen kitap etkinliğe kadar okunacak ve böylece öğretmenimiz etkinliğe tam hazır bir halde gelecektir.
  • Katılımcı sayısı 25 ile sınırlıdır. Başvuruda kayıt sırası esas alınacaktır.
  • Bu sene programımızda eserlerini okumayı düşündüğümüz muhtemel yazarlar şunlardır: Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Mustafa Özdamar, Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu, Ahmet Taşgetiren, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, İlhan Armutçuoğlu, Prof. Dr. Necdet Tosun, Prof. Dr. Selahattin Turan, Yavuz Bülent Bakiler…

* Bu program İGEDER Öğretmen Akademi bünyesinde gerçekleşmektedir.