SINIF ÖĞRETMENLERİ ZİRVE BİLDİRİLER

ÖRNEK DERS İŞLENİŞİ VE MÜZAKERESİ

Komisyon

İGEDER YAYINLARI

Eğitimde kalitenin arttırılması hususunda sorumluluk büyük ölçüde eğitim politikacılarına ve öğretmenlere düşmektedir. Bu prensipten hareketle öğretmenlerin bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmaları için ortamlar hazırlayan İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER), ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine destek olmak amacıyla 2006 yılında kurulmuştur.

Öğretmenlerin proje üretmeleri ve geliştirmeleri için imkânlar oluşturan, böylece onların meslekî gelişimlerine de katkı sağlayan İGEDER, pek çok faaliyetinin yanı sıra çeşitli zirveler tertip ederek öğretmenleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Sınıf Öğretmenleri Zirvesi adı ile sizlere ulaşan bu kitap Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan sınıf öğretmenlerinin gönüllü çabalarının bir semeresidir. 25 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen zirvede öğretmenler farklı uygulama ve anlayışlarla daha verimli bir eğitimin nasıl yapılacağı konusunda çeşitli tebliğler hazırlamışlardır.

Bu kitapla “Sınıf Öğretmenleri Zirvesi”nde sunulan tebliğler, seminerler ile toplanan çalıştayların notları, tespit ve öneriler bütün öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının istifadesine sunulmuştur.

KAVRAM ÖĞRETİMİNDE BULMACANIN YERİ – İsmail GÜNDAY
AHLÂK ÖĞRETİMİNDE EMPATİNİN YERİ VE ÖNEMİ – Melek ERKEN