İGEDER Akademi
Sıkça Sorulan Sorular
Arşiv
 Derneğimizden Öğretmenlere Yeni Bir Hizmet: Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Fatih Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği anlaşması kapsamında yürütülecek Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi (Tezsiz / Türkçe) Yüksek Lisans programı ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır.

Genel Koşullar

· Program dili "Türkçe" dir.

· Programa dört yıllık üniversite mezunları başvurabilir. Bölüm sınırlandırması yoktur

· Program 3 (1 yıl) dönem süresince toplam "10 dersten (30 kredi)" oluşmaktadır.

· Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Projesi” hazırlar.

· ALES >55, GRE>610 (sayısal puan), GMAT>450 skorlarından herhangi biri istenmektedir. Programa "Özel Öğrenci"* kabul edilmektedir.

*Özel Öğrenci Katılımı

Bir yüksek öğretim kurumu mezunu ya da öğrencisi olarak belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler Eğitim Yönetimi ve Denetimi Programı'ndaki derslere özel öğrenci olarak katılabilirler. Bu şartlarda maksimum 5 ders aldıktan sonra yüksek lisans öğrencisi olmaları durumunda; özel öğrenci iken başarı ile tamamladıkları Eğitim Yönetimi ve Denetimi derslerinden aldıkları krediler geçerli sayılır. Gerekli koşulları sağlamadıkları takdirde kayıtları silinir. Ancak Özel Öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Lisans mezunu olmayan öğrenciler Üniversitemiz senatosunun aldığı karar gereği bu statüden yararlanamaz.

Başvuru

Yüksek Lisans Programına katılmak isteyen adaylar başvurularını 26 Mart 2012 - 02 Nisan 2012 tarihleri arasında internet üzerinden Başvuru Formunu doldurarak yapabilmektedirler.

Online Başvuru Linki : http://sbe.fatih.edu.tr/?kayitkabul,4509 İlgili linkte “Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi (Tezsiz / Türkçe)” yüksek lisans programı seçildikten sonra formun doldurulması, “Çalışmak İstediğiniz Anabilim Dalı / Grup Adı:” kısmına “İGEDERyazılması gerekmektedir. Başvuru ücretini ödemeden, ödeme şekli seçeneklerinden herhangi birini seçebilirsiniz

Kesin Kayıt / Mülakat

Ön başvurudan sonra evrakların teslim edileceği tarih ve adres bilgileri ile mülakat yer ve zamanı gönderilecektir.

Kesin kayıtta getirilmesi gereken belgeler:

· Diploma (Aslı ve 1 adet fotokopisi)

· Transkript (Aslı ve 1 adet fotokopisi)

· ALES, GRE veya GMAT sonuç belgelerinden bir tanesi (Aslı ve 1 adet fotokopisi)

(Özel Öğrenci statüsünde başvuran adaylardan kesin kayıt esnasında istenmeyecektir.)

· Nüfus Cüzdanı (Aslı ve 1 adet fotokopisi)

· 2 Adet Fotoğraf. (Son altı ay içinde, çektirilmiş 4,5×6 cm boyutunda)

· Askerlik Durum Belgesi (Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak; bir Enstitüye veya Lisansüstü programına kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı' ifadelerinin yer aldığı belge. Bakaya kalanlardan; bakaya kaldıkları her dönem için "Kovuşturmaya Yer Olmadığına" dair kararın yer aldığı belgede istenir.)

Ücret

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Programı toplam otuz kredi (10 ders) ve yüksek lisans bitirme projesinden oluşur. Ders tekrarı yapıldığında alınan her ders için 1 ders ücreti* ödenmektedir.

Yüksek lisans bitirme projesi ilk defa alındığında ücretsizdir. Yüksek lisans bitirme projesinin her tekrarında 1 ders ücreti ödenmektedir.

Toplam Ücret = 5.300 TL (KDV Dahil) / 12 Taksit

* Üniversitemizin Eğitim Yönetimi ve Denetimi programının normal ücreti 12.000 TL olup, İGEDER üyelerine kurumsal program dahilinde özel fiyatlandırma  uygulanmaktadır.

* Tekrar edilen dersin alındığı yere göre (uzaktan eğitim vb.) ücretlendirme yapılmaktadır.

Ders Günleri / Dönemler

Eğitim programı hafta içi iki gün 19.00-22.30 saatlerinde ve hafta sonu Cumartesi günü 13.30 – 21.00 saatlerinde İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği eğitim salonlarında yürütülecektir.

1. Dönem : Nisan 2012 – Temmuz 2012 (3 Ders; Hafta içi 1 ders Hafta sonu 2 ders)

2. Dönem : Ekim 2012 – Ocak 2013 (4 Ders; Hafta içi 2 ders Hafta sonu 2 ders)

3. Dönem : Ocak 2013 – Nisan 2013 (3 Ders; Hafta içi 1 ders Hafta sonu 2 ders)

Adres : Esentepe Mah. Keskin Kalem Sok. No:13 Mecidiyeköy/Şişli/İSTANBUL

Tel : 0 212 866 33 00 (6019 - 6031 - 6032)

Faks : 0 212 272 30 66

E-posta : mba@fatih.edu.tr

2012-03-26

Dökümanlar

Yüksek Lisans programıYüksek Lisans programı
Sayfaya Yorum Ekle
Adınız  E-posta
Yorumunuz

Bu site bir İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) organizasyonudur.
Bulgurlu Mh. Bulgurlu Cd. Etiler Sk. No:10 Üsküdar - İstanbul / Tel : 0 216 546 10 03 - Faks : 0 216 650 85 39