ECDADIN İZİNDE DİRİLİŞ – 1 GEZİ PROGRAMI

Göynük, Beypazarı, Sivrihisar, Söğüt, Bilecik

KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

İGEDER’DEN TARİHÇİLER EŞLİĞİNDE TEMATİK GEZİLER

İGEDER eğitimcilerimizin gerek mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı gerekse sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmeyi arzulayan ve bu amaçla kuruluşundan beri gönüllü olarak çalışmakta olan bir dernektir.

Bu kapsamda her yıl eğitim faaliyetlerinin yanında yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlemektedir. Yaz tatili ve sömestre tatillerinde düzenli olarak Balkan ve Avrupa gezileri yanında her sene Kudüs ve Umre ziyaretlerini gerçekleştirmektedir. Geçen sene Endülüs gezisi ile başlatmış olduğumuz kapsamlı tek ülkelik gezilerimizin devamı olarak bu yıl Fas programı ile ve yine yıl içinde 700 yıl hükümdarlık sürmüş Osmanlı imparatorluğunun izlerini adım adım süreceğimiz Diriliş serisi ile karşınızda olacağız.

Diriliş serisinin ilk iki ayağı olan Bilecik ve Bursa merkezli iki günlük gezilerimiz Ekim ve Kasım ayları içerisinde, Diriliş serisinin diğer iki ayağı olan Edirne ve İstanbul programları ise ikinci dönemde gerçekleştirilecektir. DİRİLİŞ1  28 -29 Ekim 2017 Bilecik, Söğüt, Sivrihisar, Beypazarı, Göynük Osman Gazi’nin Karacahisar, İnegöl, Yenişehir ve Bilecik yörelerini fethetmesinin sonucunda Bizans tekfurları ile aralarında geçen Koyunhisar (Bafeon) savaşının Osman Gazi tarafından kazanılmasıyla Osmanlı Devletinin temelleri atılmıştır. Gerçekleştireceğimiz DİRİLİŞ1 gezisi ile Osmanlı devletinin temellerinin atıldığı, Bilecik ve ilk başkent sayabileceğimiz Söğüt yöresine veakabinde Beypazarı, Göynük ile Sivrihisar’a ziyarette bulunacağız. Bu yörelerde defni bulunan Akşemsettin Hazretleri veYunus Emre gibi manevi şahsiyetleri ziyaret edeceğiz.

DİRİLİŞ2 – 04 –05 Kasım 2017 – İznik, Bursa, Cumalıkızık, Gölyazı, Tirilye, Mudanya Osman Gazi’den sonra yönetimi devralan Orhan Gazi Bursayı fethederek başkenti buraya taşıdı. Bu dönemde Osmanlı Devleti gerek siyasi ilişkiler gerekse gerçekleşen fetihlerle toprak olarak genişlemiştir. DİRİLİŞ2 gezisinde İznik’ten başlayarak 2. Başkent olan Bursa merkeze alınarak bu bölgede yer alan tarihi mekan ve şahıslar ziyaret edeceğiz.

DİRİLİŞ3 – İkinci dönem – Edirne ( Tarihi sonradan ilan edilecek) I Murat zamanında Bizans ile yapılan Sazlıdere savaşının sonucunda Edirne fethedilmiş ve başkent yapılmıştır. Osmanlı Devletinin 3. Başkenti olan Edirne, devletin yükseliş dönemine şahitlik etmiştir. Gerek mimari yapıları gerek coğrafi özellikleriyle çağının şahitliğini üstlenen bu bölgeyi DİRİLİŞ3 kapsamında ziyaret edeceğiz.

DİRİLİŞ4 Gerek o dönemin en önemli şehri olması gerekse Peygamber efendimizin “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur. ”Müjdesi ile İstanbul Müslümanlar için her dönem en önemli şehirlerden biri olmuştur. Osmanlı Devleti de I. Beyazıt zamanından başlayarak birçok fetih girişiminde bulunmuş ancak bu kutlu müjde II. Mehmet’te nasip olmuş ve bu kutlu fetihten sonra İstanbul başkent yapılmıştır. Osmanlı Devletinin son başkentini serinin son programı olarak ve birkaç İstanbul gezisini kapsayacak şekilde gerçekleştirip tarihi yolculuğumuzu sonlandıracağız.

DİRİLİŞ – 1

GEZİ PROGRAMI

I.     GÜN – Göynük, Beypazarı / 28 EKİM 2017  Cumartesi

Hareket / 07:00

Göynük / 10:00 – 12:30

Akşemsettin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camii, Zafer Kulesi, Göynük Tarihi Evleri ve Serbest Zaman

Tabduk Emre Türbesi / 14:00 – 15:00

Tabduk Emre Türbe Ziyareti

Beypazarı : 16:00 – ……

Hıdırlık Tepesi, Alaattin Sokak, İmaret Meydanı, Suluhan Kervansarayı, Gümüşcüler Çarşısı, Beypazarı Kültür Evi

Konaklama: Beypazarı (Termal Otel)

II. GÜN – Sivrihisar, Söğüt, Bilecik / 28 EKİM 2017  Pazar

07:00 – 08:00 kahvaltı ve hareket
Yunus Emre Türbesi/ 10:00 – 11:00
       Yunus Emre Türbesi Ziyareti
Sivrihisar / 12:00 – 14:00
        Nasrettin Hoca Köyü, Ulu Camii, Hüdayi Camii ve Serbest Zaman
Söğüt / 14:00 – 15:30
        Ertuğrul Gazi Türbesi ve Şehir Turu
Bilecik / 16:00 – 19:00
        Şeyh Edebali Türbesi ve Şehir Turu ve Akşam Yemeği
22:00  /İstanbula Varış
NOT: Derneğimiz program içeriğinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Program içeriğinde belirtilen saatler yol durumuna ve grubun hareket kabiliyetine göre farklılık arzedebilir.

GENEL BİLGİLER
  • Bu gezi öğretmen, öğretmen yakınları ve öğretmen adaylarına yöneliktir.
  • Gezi içeriği: Kültür, Doğa, Tarih, Eğitim
  • Gezi Başlangıç Noktası: Üsküdar – İGEDER
  • Ulaşım: Otobüs
PROGRAM KATILIM ÜCRETİ:  330 TL