Kudüs Ziyaretimiz Tamamlandı…

İGEDER, KADİM SEHİR KUDÜS VE MAZLUM FİLİSTİN ZİYARETİ

Programımız ekibin havaalanında buluşup tanışma ve bilgilendirme etkinliğinden sonra havayolu ile akşam Kudüse ulaşıldı. Otele yerleşme yemek ve bilgilendirmelerle ilk gün tamamlandi. Sabah namazı için hep birlikte mescidi aksaya gidildi, o anda oranın manevi havası ve tarihi dokusu ekibi etkileyen unsurlardandi. Otele dönüş, kahvaltı ve El-Halil şehrine hareketle 2. gün programımız başladi. Hava soğuk olmasına rağmen ekibin motivasyonu üst düzeydeydi bu kadim filistin şehri israilin kuşatma ve mahrumiyetlere rağmen günlük yaşamına devam ediyordu.12647361_1068944319817264_6955910656456928779_n

12654466_1068944333150596_384349641840852027_nHalil’ül Rahman camii ve külliyesi ziyaretinde işgalci israilin silahlı askerlerinin kontrolünde ulaşıldi. Ekipdeki bu moral bozukluğu camii içerisinde bulunan İbrahim (a.s) ,İshak (a.s) ,Yakup (a.s ), Yusuf ( a.s) Peygamberlerinin türbelerini
ziyaretle manevi bir yoğunluğa bürünmüş ,ancak caminin bir bölümünün ısrail tarafından sinagoga çevrilmesi yakup ve yusuf turbelerinin sinagog içerisinde kalması ekibi huzunlendirmişti. Bu arada filistinli kardeşlerimizin ve çocukların yakin ilgisi ekibin moralini yukseltti. Ekip bu sevgiye duyarsız kalmayarak hediyelerle karşılık verdi daha sonra hep birlikte Musa (a.s) bulunduğu osmanlı tarafından yapılan medrese ziyaret edildi.
ziyaretler dualar ve ibadetler eşliğinde tamamlanarak dünyanın en çukur -400 metredeki lut golü ziyaret edilerek golün ve lut kavmi helakı hakkında bilgi alindi. Daha sonra 10000 yıllık tarihi Eriha şehri ziyaret edildi. tarihi ve kültürel miraslar yerinde incelendi. Akabinde kudüse dönülerek tekbirdaği ziyaret edildi. müslümanlarin kudüsü fethi hakkında bilgi edinildi. Mescid-i-aksaya donulerek akşam ve yatsı namazı kılındı ve 2. gün programı sona erdi
.

12593507_1068944206483942_4057734253910048283_o3.gün ziyaretlerimiz mescidi aksada sabah namazı etkinligi ile başladı. daha sonra siyon dağında davut a.s türbesi ve makamı ziyaret edildi ayrıca kudüs surları h.z ömer camii, kıyamet kilisesi , ermeni ve hristiyan mahalleleri ve selahattin eyyubi mescidi ve itikaf mahalli ziyaret edildi. vakit namazları ve ozellikle cuma namazida mescidi aksada onbinlerce muminle coşkuyla kılındı. bu arada filistinli islama hareket lideri ve mescidi aksa imamının sohbetlerine katilindi.
4. gün mescidi aksa sabah namaziyla başlayan programımız zeytindagi ziyareti, selman-i farisi makamı, rabiatul adeviye türbesi ziyareti babu-rahme mezarlığı ve sahabe mezarlarinin ziyareti ile devam edildi. hristiyanligin önemli merkezlerinden yeniden doğuş kilisesi hz meryem makamı hz ısa nin doğum yeri ve göğe yükseldiği mekanlar ziyaret edildi. yine vakit namazları mescidi aksada kilinarak kudüs eski çarşısında alışveriş ve serbest zaman etkinliği ile sonlandirildi.

programimizin son günü sa12657277_1068944186483944_8114617182378107662_obah namazı mescidi aksa ile başladı, akabinde Yafa şehrine hareket edildi. Tarihi Yafa surları ve limanı tarihi camiler deniz camii ve 2. mahmut külliyesi gezildi, Abdülhamid han saat kulesi ziyaretinden sonra öğle namazı akabinde havaalanina hareket edildi. Ve kudüs ziyareti olumlu ve güzel duygularla sonuçlandırdı.

Emeği geçen bütün arkadaşlara özellikle rehberimiz Mehmet Bey’e teşekkürü bir borç biliriz…