İGEDER’DEN SAÜ’E ANLAMLI ZİYARET

İGEDER, SAÜ tarafından daha elverişli bir eğitim amacıyla yeni eğitim-öğretim yılında oluşturulan “Büyük Aile Öğrenme Esnekliğine Dayalı Bütünleşik Kalıcı Öğrenme Modeli Projesi”ni yerinde incelemek için SAÜ’ne ziyaret düzenledi. Ziyarete İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ÖZKAN, İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN, Kocaeli Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci ile İstanbul, Kayseri, Bolu, Konya ve Düzce illerinden olmak üzere çeşitli özel okul kurucu ve müdürlerinden oluşan bir heyet katıldı. Ziyarette Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,S AÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, proje müellifi Cevdet Tellioğlu ve Vakif okullari genel müdürü Kemal Sarı ile fakülteden öğretim üyeleri ile uzmanlar da yer aldı.

Milli Model İhtiyacı
İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ÖZKAN, Projenin ülke genelinde ses getireceğine olan inancını dile getirerek
Sakarya Üniversitesi’nin projeyi yerinde gözlem imkanı vermesinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren ÖZKAN,

“Biz İGEDER olarak ülkemizde okullarda Millî bir eğitim modelinin uygulanmasını önemsemekteyiz. Bu amaçla “İdeal Okul” zirvesi düzenleyerek halihazırda dünyada uygulanmakta olan eğitim modellerinin uygulayıcıları ile bir araya geldik. Bunun sonucunda da bizim kodlarımıza uygun olacak yerli bir eğitim modelinin gerekliliği ortaya çıktı. Umarım SAÜ tarafından geliştirilen bu proje ülke genelinde ses getirerek yerli ve millî bir eğitim modelinin ortaya çıkmasına vesile olur.” dedi.

Proje hakkında yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında İGEDER ünlemi takdim edilerek toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Projeyi yerinde görmek amacıyla SAÜ Vakfı Özel Okulları’nda çeşitli temaslarda bulunuldu, “Büyük Aile Öğrenme Esnekliğine Dayalı Bütünleşik Kalıcı Öğrenme Modeli Projesi”nin pilot uygulamasının yürütüldüğü sınıflarda etkinliklere katılarak gözlem yapma fırsatı bulundu.