İGEDER’DE DEVAM EDEN OKUMA GRUPLARI

Anasayfa » Gündem » İGEDER’de Devam Eden Okuma Grupları

İGEDER’DE DEVAM EDEN OKUMA GRUPLARI

İGEDER olarak her daim okumayı, anlamayı ve öğrendiklerimizi hayata aktarmayı birinci önceliğimiz olarak kabul ettik. Bu çerçevede aşağıdaki programlar bu sene başlamış ve devam eden programlardır. Açılan bazı okuma grupları dolmuş bazıları ise yeni açılmış okuma gruplarıdır.

Okuma grupları, öğretmenler arasında okuma kültürünün yaygınlık kazanması ve gelişmesi adına düzenlenmiş  faaliyetlerdir. Birlikte yapılan okuma faaliyeti en aktif okuma biçimi olarak kabul edilmiştir. Bu vesile ile eserden en üst düzeyde faydalanma amaçlanmaktadır.

1. NECİP FAZIL OKUMA GRUBU (Açık Grup)

Necip Fazıl’ın talebelerinden Hüsnü KILIÇ yönetiminde devam eden Necip Fazıl okumaları, şairin eserlerinin yanında onun perspektifinden diğer başka eserlere de yöneliyor. 10 kişilik grup cumartesi günleri İGEDER’de sabah 9.00 ile 12.00 arasında okuma ve değerlendirmelerini gerçekleştiriyor.

GRUBA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

2. HÜDAYİ OKUMA GRUBU (Grup dolu)

10 kişiden oluşan bu program ayda bir gerçekleşiyor. Her ayın son haftası İGEDER’de buluşacak olan katılımcı ilk olarak Ahmet Lütfi KAZANCI ‘NIN HATIRATINI okuyacaklar. HEDEF farklı alan ve türlerde da medeniyet birikimimizi derinlemesine ele alan eserlere doğru açılmak. Bu programda herkes aynı eseri okuyor ve o eser çeşitli yönleriyle ele alınıyor.

3. GÖNÜL KÜRSÜSÜ (Açık Grup)

Önceden belirlenmiş 25 kişi ile yılda 6 defa gerçekleştirilecek bir programdır. Önemli yazarlarla öğretmenleri buluşturan bu programda o yazarın eseri önceden okunur. Programa hazırlıklı gelen eğitimcilerimiz yazarla eser üzerinden sohbet ederler. Programın ilk konuğu Dr. ÂDEM ERGÜL. Yazarın Sahibü’l Vefa Musa Topbaş isimli eseri okunup tahlil edilecek. Adem Ergül, bu kitap çerçevesindeEğitimde İrşat Geleneğinden Bir Örnek: Musa Topbaş başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bu program hanımlara dönük de düzenlenmektedir. 7 Kasım 2014 Cuma Saat 19.00 İGEDER merkezde (Erkeklere), 14 Kasım 2014 Cuma Saat 18.00 İGEDER merkezde (Hanımlara)

Her ayın ilk cuması Gönül Kürsüsü günüdür. Kontenjan için acele ediniz.

4. BİR EĞİTİMCİNİN BAŞVURU KAYNAĞI OLARAK KUR’AN

(Prof. Dr. Ömer ÇELİK TEFSİR OKUMA GRUBU) (Açık Grup)

Program, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer ÇELİK yönetiminde İGEDER merkezde. Program erkeklere dönük Cumartesi günleri 16.30’da gerçekleşecek. Programın ilki 15 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.

5. MESNEVİ OKUMALARI, (Açık Grup) HANIMLARA

Program, alanında uzman eğitimci Ebrar İlay ÇITRAZ Hanım yönetiminde İGEDER merkezde gerçekleşecek. Program hanımlara yöneliktir. 15 günde bir çarşamba günleri saat 18.00’de. Programın ilki 5 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Tahirü’l Mevlevi, Şefik Can, Fatih Çıtlak Hocaefendilerin eserleri üzerinden okumalar yapılacaktır.

6. TEFSİR OKUMALARI (Açık Grup) HANIMLARA

Bu program, alanında uzman eğitimci Necla TINMAZ Hanım yönetiminde İGEDER merkezimizde gerçekleştirilecek. Hanımlara dönük okuma grubu ayda bir Pazar günleri 16.30’da gerçekleşecek. Programın ilki 16 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.

İsmail Hakkı Hazretleri, Elmalılı Hamdi Yazır, Mevdudi gibi kıymetli müfessirlerin eserlerinden istifade edilecek ve okunacak metin fotokopi şeklinde katılımcılara verilecektir.

1414430502-okuma_gruplari_web