İGEDER ARA TATİL GEZİ VE ZİYARETLERİ TAMAMLANDI

İGEDER ARA TATİL GEZİ PROGRAMLARI GÜZEL HATIRALARLA SONA ERDİ

İGEDER’ in sosyal etkinlikler kapsamında gerçekleştirmiş olduğu yurt dışı programlarından biri daha nihayete erdi. Derneğimiz bu program ile birlikte sosyal etkinlikler kapsamında ilk kez bir Afrika ülkesine ayak basmış oldu. 40 kişilik bir grup ile gerçekleştirdiğimiz Fas programı kapsamında sırasıyla Kasablanca, Rabat,Meknes, Fes, Marakeş ve Essaouıra şehirleri ziyaret edildi.
Dört gece beş gün süren programda dünyanın en büyük 3. Camii olan II. Hasan Camii, Unesco Milli Miraslar listesinde yer alan Jamaa El Fna Meydanı, Kraliyet Saray Kompleksi, İlk üniversiteler arasında yer alan Karaounie Üniversitesi, Al Attarine Medresesi vb bir çok tarihi ve kültürel nokta ziyaret edildi. Ve her zaman olduğu gibi güzel hatıralarla sona eren Fas programı ile yurt dışında ziyaret etmiş olduğumuz ülke sayısı 30’a ulaşmış oldu.

UMRE ZİYARETİMİZDE ÜLKEMİZE VE ASKERİMİZE DUALARLA GEÇTİ

İGEDER öğretmenlerin kişisel, mesleki ve kültürel ve sosyal yönlerine katkı sağlamak üzere çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda her yıl öğretmen, öğrenci ve ailelerine yönelik sömestr ve ramazan umresi düzenlemektedir. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz umreye ülkemizin değişik yerlerinden katılan kişiler umrenin manevi havasını İGEDER’le birlikte yaşadılar. 15 gün süren umre boyunca birbirinden farklı programlar yapıldı. Umre süresince Sakarya Üniversitesi emekli öğretim üyesi Salih KÖSE rehberlik yaptı. Riyad Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Al Mahrij rehberliğinde Mekke’deki Zemzem suyu dolum Tesisi, Kabe’nin örtüsünün yapıldığı atölye ve özel bir müze ziyaret edildi. Zemzem Suyu dolum tesisinde İGEDER’e özel bir sunum yapıldı yapıldı. Sunumda geçmişten günümüze zemzem suyunun nasıl kullanıldığı ve dolum tesisinin hangi amaca hizmet ettiği anlatıldı. Zemzem suyu ile ilgili öğretmenlerin sorularına cevap verildi. Kabe’nin örtüsünün imal edildiği atölyede Kabe örtüsünün hangi aşamalardan geçerek üretildiği, ne tür ip ve maddelerin kullanıldığı hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Mekke gezisi yapılarak Mekke’deki tarihi mescitler ziyaret edildi. Rehberimizi Salih KÖSE ayrıntılı bilgiler vererek katılımcıların bilgilendirilmesini sağladı. Fırsatını bulanlar Hira ve Sevr mağaralarına çıkarak umrenin meşakkatli kısımlarından olan yerleri de görme fırsatı buldular. Taif’te Abdullah İbn-i Abbas Mescidi, Hz Muhammed (sav)’in taşlandığı yerler ziyaret edildi. Taif’in sakinlerinden enerji mühendisi Ahmet Abdülaziz’in misafiri olduk. Bizleri çok güzel ağırlayan Ahmet Abdülaziz İGEDER’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbul’a geldiğinde İGEDER’i ziyaret etmek istediğini dile getirdi. Umremizin Medine kısmında başta Mescid-i Nevebi olmak üzere Mescid-i Kıbleteyn, Kuba Mescidi, diğer mescitler, Uhut Şehitliğ, Sultan Abdulhamit Han tarafından yapılan Hicaz demiryolunun son istasyonu ziyaret edildi.

KUDÜS ZİYARETİMİZDE İSRAİL ENGELİ

Her yıl ara tatilde düzenlediğimiz kutal belde Kudüs ziyaretimizde rehberimiz Mehmet Esmer’in kapıda alıkonulması nedeniyle gurubumuz toplu fotoğraf çekememiştir. yaşanan moral bozukluğuna rağmen Kudüs’e sahip çıkmaya giden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca değerli rehberimiz Mehmet Esmer beye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.