İGEDER 2017 PDR ŞURASI YAPILDI

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve derneğimizin ortaklaşa düzenlediği 2017 PDR ŞURASI 23 aralık 2017 cumartesi günü Medeniyet Üniversitesi Göztepe güney kampüsünde yer alan Aşık Paşa Konferans salonda gerçekleşti. Özellile PDR ögretmenleri ve öğretmen adaylarinin yoğun ilgi gösterdigi programa 300’e yakin dinleyici katildi.

PDR Değişirse Eğitim Değişir temasıyla gerçekleşen şuraya Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Seyfettin TORAMAN ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Ömer Faruk YELKENCİ de Şuraya katıdı.

PDR alanına uzun yıllardır emek veren kıymetli hocların, araştırmalarını ve görüşlerini paylaşarak katkı sunduğu PDR 2017 Şurasında, medeniyetimiz ekseninde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin geleceği, alanda yaşanan güncel problemler ve çözüm önerileri, gençler ve aileler ile öncelikle yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Yoğun ilgi ile takip edilen Şurada, alanın önemine ve gerekliliğine, alan uzmanlarının niteliklerine, yeni yönetmeliğin olumsuz etkilerine, okullarda yapılabilecek örnek çalışmalara değinildi. PDR alanının geleceğine ilişkin görüş ve öneriler paylaşıldı.

PDR 2017 Şurasına konuşmacı olarak katılan değerli hocalarımıza ve program boyunca paylaşımları dikkatle takip eden değerli katılımcılara teşekkür ederiz.