Şifremi Unuttum

• Biz Kimiz?

Öğretmenlerin kişisel, mesleki ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gönüllü öğretmenler tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz.

• Niçin Varız?

Eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde esas olan öğretmenlere, yasalar çerçevesinde maddî imkânlar sunmak, danışmanlık yapmak, uluslararası standartlarda proje geliştirmek suretiyle Türkiye’nin ve insanlığın geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine destek vermek için varız.

• Ne Olmak İstiyoruz?

Eğitim alanında üstün nitelikli hizmet veren, Türkiye’nin ve dünyanın her yerine yayılmış, geniş kitlelere ulaşmış, eğitim ile ilgili bilimsel araştırma ve raporlar üreten, eğitimde iyi örnekler ile eğitim materyalleri paylaşan özgün bir eğitim hareketi olmaktır.

• İlkelerimiz

· Bilimsel ve mesleki bir hizmet anlayışını benimsemek ve yaymak,

· Eğitimin insani ve millî bir görev olduğu bilincini taşımak,

· Özveri ve diğerkâmlığın gerekliliğine inanmak ve inandırmak,

· Millî ve manevi değerlerin gelişimine ve içselleştirilmesine katkı sağlamak,

· Önyargıdan uzak demokratik bir anlayışına sahip olmak,

· İnsanlığın evrensel kazanım ve değerlerinin gelişimine katkı sağlamaktır.

Kasım 2006’da 11 gönüllü öğretmen tarafından kurulan İGEDER ilk günkü heyecanını kaybetmeden inançla ve azimle çalışmalarını sürdürüyor.
Mayıs 2006 Bir öğretmenler derneği kurma fikri gelişti.

Haziran 2006 Dernek kurma fikri özel bir toplantıda etraflıca tartışıldı ve konu ile ilgili şahıslardan fikir alındı.

Temmuz 2006 Kurulacak derneğin tüzük taslağı Yalova’da gerçekleştirilen iki günlük kampta belirlendi.

Eylül 2006 Dernek kurucuları belirlendi ve dernek açılışı için resmi işlemler başlatıldı. Geçici Yönetim Kurulu belirlendi ve Dernek Tüzüğü Dernekler Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Kasım 2006 Dernek Tüzüğü Dernekler Müdürlüğü tarafından tasdik edildi. Kurumsal İnternet sitesi ve tanıtım CD si hazırlandı.

2 Aralık 2006 Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nde 240 gönüllünün katılımıyla icra edilen açılış töreninde İGEDER’in kurulduğu kamuoyuna duyuruldu.

Mart 2007 Çeşitli branşlarda ve görevlerde 30’un üzerinde eğitimcinin katılımıyla Danışma Kurulu toplandı ve derneğin konumu ve işlevi yeniden etraflıca tartışıldı..

Nisan 2007 İlk Olağan Kongre icra edildi.

Temmuz 2007 Çanakkale Seddülbahir Köyü’nde gerçekleştirilen 3 günlük kurucular kampında derneğin vizyonu, misyonu ve ilkeleri belirlendi. Yakın ve orta vadede gerçekleştirilecek projeler hazırlandı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE KATKI İÇİN…
Türkiye genç bir ülke! Nüfusunun yüzde 50’si 20 yaşın altında… Yüzde 75’i 40 yaşın altında. 65 yaş üzeri nüfus sadece yüzde beş. Bu bir kaç rakam Türkiye için büyük bir umudu anlatıyor. Türkiye, geçmişindeki yüceliş çağları gibi geleceğin yıldızı olabilecek bir ülke. Bunun tek şartı eğitilmiş insan gücü. Bunun tek şartı, genç nüfusunu Türkiye’nin geleceğini omuzlarında taşıyacak bir donanıma kavuşturmak. Eğer genç nüfusuna emek verebilirse, Çocuklarının yüreğini ve dimağını yüce ideallerle ve bilimle donatabilirse… Türkiye’yi tutacak güç yoktur.

Gençlik demek, geleceğin tohumu demek! Bizim medeniyetimiz, beşikten mezara ilmi öğütler. Onun için 7’den 70’e her bir insan eğitim sürecinin içinde olmalıdır. Ama gençlik… Genç nüfus… Çok daha yoğun, çok daha titiz, çok daha özenli bir emeği hak ediyor. İnsan israfını önlemek için… Çocuklarımızın özgül ağırlığını yükseltmek için… Türkiye için…
İşte, gönüllü eğitimciler hareketi bunun için yola çıkıyor. Bir gönül hamlesi bu… Bir eğitime katkı hamlesi… Türkiye’nin geleceğini inşa seferberliğine katılacak alın teri, göz nuru, el emeği…

İnsan israfı önlensin diye yola çıkıyoruz.

Bir tek çocuğumuz yollarda kalmasın diye.

Bir tek çocuğumuz ıskartaya çıkmasın diye.

Bir tek çocuğumuzun gelecek umudu sönmesin diye.

Türkiye, insanî kalkınma açısından Birleşmiş Milletler’in yaptığı sıralamada 185 ülke arasında 78’inci sırada. Bu yakışmıyor büyük bir uygarlığın çocuklarına. Yeniden bir tırmanışa geçmek lazım. Birim insanımızda en büyük değeri yoğunlaştırmak lazım. İsraf edecek insanımız yok, kaybedecek zamanımız yok. Sanki bir kader maçı heyecanında… Sanki en hayatî vuruşu yapacakmış gibi. Kimin emeği varsa koymalı ortaya… Kalp emeği… Zihin emeği… El emeği…

Bir çocuğun önünü açabilmek…

Bir çocuğun gözlerinde sevinç pırıltısı oluşturabilmek…

Bir çocuğa gelecek umudu taşıyabilmek…

Gönüllü eğitimcilik bunun için… Birileri gönüllü olarak yola çıkmalı. Bu, Türkiye sevdası demek. Öğretmen, öğrenci, baba, anne, genç, yaşlı… Herkes gönüllü eğitimci olabilir. Okulda bir tuğlanın anlamı var. Bir silgi, bir tebeşir, bir kitap, defter, bir öğretmen yüreği… Türkiye’nin geleceğinin hamuru bunlar olmalı. İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği, eğitimin bütün unsurlarını gönül potasında buluşturuyor ve Türkiye’ye adıyor.

Yıldızlaşmış bir Türkiye için el ele…

İGEDER

İlkelerimiz

· Bilimsel ve mesleki bir hizmet anlayışını benimsemek ve yaymak,

· Eğitimin insani ve millî bir görev olduğu bilincini taşımak,

· Özveri ve diğerkâmlığın gerekliliğine inanmak ve inandırmak,

· Millî ve manevi değerlerin gelişimine ve içselleştirilmesine katkı sağlamak,

· Önyargıdan uzak demokratik bir anlayışına sahip olmak,

· İnsanlığın evrensel kazanım ve değerlerinin gelişimine katkı sağlamaktır.

İSTANBUL GÖNÜLLÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ KURUCULARI

• Muhammed Yolcu

Mehmed Esad DEMİRCİ

Yönetim Kurulu Başkanı

29 Haziran 1980 Kayseri doğumlu olup Kars nüfusuna kayıtlıdır. İlkokulu Kayseri´de Ortaöğrenimini ise Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Böülümü´nden mezun  oldu, aynı sene Tuzla´da öğretmen olarak göreve başladı. 2010 yılında Tuzla Mimar Sinan İlkokulu´nda Müdür Yardımcısı olarak idareciliğe başladı. 16/12/2014 tarihinden itibaren Hacıoğulları Hilmi Sonay İlkokulu müdürlüğüne atandı.2008 yılında Eğitim Denetimi ve Yönetimi alanında Yüksek Lisansını tamamlayan Mehmed Esad Demirci Sabahattin Zaim Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Evli ve biri erkek biri kız olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Tüzük