“BİR DERVİŞAN RÜYASI” ÖZBEKİSTAN GEZİSİ 2019

İGEDER SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ

2019 ÖZBEKİSTAN GEZİSİ

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Semerkand saykal-ı rûy-i zemîn est,

Buhara kuvvet-i İslâm-ı dîn est.

“Semerkant yeryüzünün cilâsıdır, Buhârâ İslâm dininin kuvvetidir.”

GEZİ PROGRAMI

22 Ağustos 2019 Perşembe – İstanbul

20:00 –  İstanbul Havalimanın da buluşma

22:45- Uçuş

1. Gün – 23.08.2019 Cuma – TAŞKENT
Saat 05:20’de Taşkent’e geliş. Taşkent Havaalanında karşılama. Mahalli lokantada alınacak kahvaltının ardından (odalara yerleşme öğleden sonra olacaktır) Taşkent gezisi: Taşkent’te bulunan Barak Han medresesi, Kökeldaş medresesi, Kaffal Şaşi türbesi, Özbekistan Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bulunan Hazreti Osman dönemine ait Kuran-ı Kerim’in orijinal mushafı’nın ziyaret edilmesi. Öğle yemeği sonrası otele yerleşme. Kisa bir dinlenmeden sonra Emir Temur meydanı, Bağimsizlik meydani, Alişir Nevai teatrosu panoramik gezileri. Akşam yemeği. Geceleme otelde.

2. Gün – 24.08.2019 Cumartesi – BUHARA

Otelde sabah kahvaltısı. Taşkent Havaalanı iç hatlar terminaline Buhara’ya uçuş için transfer. Buhara’ya uçuş saat 08:30’da. Buhara’ya varış, karşılama. Buhara ziyaretleri: ABDÜLHALIK GÜCDEVANİ, ARİFİ RİVEGERİ, MAHMUD’İ İNCİR FAGNEVİ, HACE ALİ RAMİTENİ, MUHAMMED BABA SEMMASİ ziyaretleri sonrası, akşam yemeği ve geceleme otelde.

3. Gün – 25.08.2019 Pazar – BUHARA

Otelde sabah kahvaltısının ardından SEYYID EMIR KÜLAL, BAHAUDDIN ŞAH-I NAKŞIBENDI VE VALIDELERI’NIN TÜRBELERI’NI ziyaretleri. Buhara’yı dünyada eşsiz manevi şehir kılan Çar-Minar minaresi, İsmail Samani türbesi, Ark kalesi, Eyyüb Peygamber çeşmesi ve türbesi, Poyi Kalon kompleksi: Kalan minaresi, Mir Arap medresesi, Kalan türbesi gezileri. Öğle yemeği tur esnasında. Akşam yemeği. Geceleme otelde.

4. Gün – 26.08.2019 Pazartesi – SEMERKANT

Otelde sabah kahvaltısı. Semerkant’a hareket (265 km). Semerkant girişında  İMAM-I BUHARİ K.S. kabri ve külliyesini ziyareti sonrası Semerkant’a varış. Otele yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

5. Gün – 27.08.2019 Salı – SEMERKANT

Otelde sabah kahvaltısı. Semerkant şehir turu: Registan meydanı: Uluğ Bey medresesi, Şirdar medresesi, Tilla Kari medresesi, Bibi Hanım türbesi, Şahi Zinda türbesi, Gur-I Emir türbesi, Uluğ Bey rasathanesi. Öğle yemeği tur esnasında. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

6. Gün – 28.08.2019 Çarşamba – SEMERKANT

Otelde sabah kahvaltısının ardından Semerkant şehir turu devami: Imam-i Maturudi türbesi, Hazret Hızır camii, Hazret Daniyar türbesi gibi mekanların ziyaret edilmesi. Siyob Pazarinda alişveriş. Semerkant Havaalanına transfer. HY – 275 sefer sayili uçağı ile İstanbul’a uçuş saat 16:55’da. Tur sonu.

NOT: Derneğimiz program içeriğinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Program içeriğinde belirtilen saatler yol durumuna ve grubun hareket kabiliyetine göre farklılık arz edebilir.

FİYATLANDIRMA

Kişi Başı Fiyat : 1100 $
Son Başvuru Tarihi : 20 Temmuz
Kontenjan : 40 Kişi

Ödeme İçin Arayınız:

Enver GÜNAYDIN: 505 697 1454

Enes ARAS             : 539 476 7517

FİYATLANDIRMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

• Rezervasyonun kesinleşmesi için tur bedelinin %30 unun ödenmesi gerekmektedir.
  • Başvuru yapmış olmanız kaydınız yapıldığı anlamına gelmeyecek olup ön ödeme yapmadığınız sürece isminiz yedeklerde yer alacaktır.
  • Ödemeler belirtilen banka hesap numarasına yatırılarak veya elden ödeme şeklinde gerçekleştirilecektir. Kredi kartına taksit imkanımız yoktur.
  • Hangi nedenle olursa olsun son başvuru tarihinden sonra gerçekleşecek iptallerde tur ücretinin %50’si kadar kesinti yapılır.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ:

1. Otel konaklamaları;
  2. Yemekler: 6 kahvaltı, 5 akşam yemeği
  3. Müze ve ören yerlerinin giriş ücretleri
  4. İstanbul – Taşkent ve Semerkant – İstanbul uçak biletleri
  5. Taşkent – Buhara iç hat uçak bileti
  6. Klimalı otobüsler ile seyahatler
  7. Türkçe bilen profesyonel rehber
  8. Havaalanlarında karşılama ve uğurlamalar.

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ:

1. Şahsi harcamalar, bahşişler
  2. öğle yemekleri
  3. Müze ve Ören yerlerindeki fotoğraf – video çekimi için istenen ücretler.
  4. İsteğe bağlı seyahat sigortası

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

• Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti, deprem, sel vb. sebeplerden dolayı yapılamayan turlarda İGEDER in sorumluluğu yoktur.
  • Bu turumuz İstanbul’dan hareket ettiği anda başlar İstanbul’a dönüldüğü anda biter.
  • Araç yerleşme planında sağ, sol veya koridor, cam kenarı ve koltuk numarası garantisi verilmez. Koltuk numaraları ücret yatırma önceliği dikkate alınarak belirlenir.
  • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmayan turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı İGEDER de saklıdır.
  • Turun iptali durumunda İGEDER iptali bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
  • Yolculuk esnasında hava ve yol koşullarından dolayı doğabilecek gecikmelerden İGEDER sorumlu tutulamaz.
  • Konaklama noktalarından hareket saatleri İGEDER tarafından belirlenecektir. Ayrıca İGEDER iklim ve yol koşullarına göre programda değişiklik yapabilir.
  • Derneğimiz namaz vakitlerine riayet edip program akışını ona göre belirlemeye gayret gösterir.
  • Pasaportun gidilecek Ülkeye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Gezimiz GIALLO ROSSO TRAVEL- Tursap no . 7523ile birlikte düzenlenmektedir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ