BAKAN DİNÇERİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİK

İGEDER yönetim kurulu üyeleri ve branş koordinatörleri ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i makamında ziyaret ettik.

11 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz ziyaret oldukça samimi ve verimli geçti. Görüşme sırasında İGEDER gönüllüsü öğretmenlerin görüşlerinden yola çıkarak hazırlanan “Öğretmenlerin Yeni Milli Eğitim Bakanından Beklentileri” adlı raporu ve İGEDER gönüllü öğretmenleri tarafından hazırlanan ve ilk sayısı Eylül 2011’de yayınlanacak olan “Öğretmenler Odası” adlı dergimizi de sunma fırsatı bulduk.

Dernek Başkanımız Dr. İbrahim Hakan Karataş’ın İGEDER’in misyonu ve faaliyetleri hakkında yaptığı sunumu ilgiyle dinleyen Bakan Dinçer, bakanlığı döneminde öncelikli konusunun öğretmenler olacağını ifade etti. Dernek Başkanımız Karataş ise öğretmenlerin öncelikli talebinin mesleki onurlarına saygı duyulması ve eğitim ile ilgili konularda görüşlerinin alınması olduğunu vurgulayarak bu görüşmeyi kabul ederek zaman ayırdığı için Sayın Bakan’a öğretmenler adına teşekkür etti.

20 dakika olarak planlanan fakat 40 dakikayı aşan görüşme boyunca meslektaşlarımızın iletmemizi istediği birçok konuyu bizzat ifade etme imkanı bulduk. Lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğretmenlere her tür kolaylığı sağlayabileceğini belirten Dinçer, eğitim yöneticileri ile ilgili yönetmelikte lisansüstü eğitimini tamamlamış olan yönetici adaylarının şansını artıracak yeni düzenlemeler yaptıklarını hatırlattı.

Eğitim sistemimizdeki sorunun kişiler ya da kurumsal yapı ile değil zihniyet ile ilgili olduğunu belirten Dinçer “İnsanlar kafa ve zihniyetlerini değiştirmedikçe problemler çözülmez. Problemleri çözmek için önce zihniyetleri değiştirmeliyiz. Zihniyetler değişirse kurumsal yapı başarıya engel olmaz.” dedi.

Milli Eğitim Akademisi’nin gerekliliğine inanmadığını belirten Dinçer, eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirme anlayışında, özellikle öğretmen adaylarının uygulamaya dönük eğitimleri konusunda eksiklikler olduğu yönündeki tespitimizin doğru olabileceğini söyledi. Fakültelerin öğrencilerine daha fazla uygulama yaptırmalarını istedikleri takdirde 43.000’i aşkın okulun onlara açık olduğunu belirtti. Akademisyenlerle öğretmenleri buluşturmayı amaçlayan çalıştay önerimizi destekleyen Dinçer, İGEDER’in Anadolu’daki faaliyetlerinde bazı konularda kolaylık sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Öğretmenlerden okuldaki mesailerini daha verimli geçirmelerini talep eden Dinçer, eğitim sürecinde gerçekleştirilecek her faaliyetin ücretlendirilmesinin mümkün olamayacağının bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynaştırma eğitimi ve engelli öğrencilerin yaşadığı sorunlara ilişkin tespitlerimize oldukça duyarlı yaklaşan Dinçer, bu konuda ortaya çıkabilecek sorunların bizzat takipçisi olacağını belirtti.

Afrika’da yaşanan sefaletin de gündeme geldiği görüşmede Afrika’daki öğretmenlerin eğitimi konusunda TİKA ile işbirliği halinde kısa süreli öğretmen eğitimi programları yapılabileceğini söyledi.

Görüşme sonunda Sayın Dinçer’i 26 Kasım 2011’de gerçekleştirilecek olan İGEDER III. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu’na da davet ettik. Davetimizi sıcak karşılayan ve önceki sempozyumlarımızın sonucunu merak ettiğini belirten Bakanımızla samimi bir havada geçen görüşmemizi hatıra fotoğrafı çektirerek tamamladık.