‘’ALEVİ AÇILIMI‘’ SÜRECİNE DKAB ÖĞRETMENLERİ EL ATTI

‘’ALEVİ AÇILIMI‘’ SÜRECİNE DKAB ÖĞRETMENLERİ EL ATTI!

Alevi çalıştayları neticesinde gündemleşen ‘’Alevi Açılımı’’ Aleviler başta olmak üzere kamuoyunda çözüme yönelik ciddi bir umut ve beklenti oluşturdu.

Bu beklentileri bir nebzede olsa karşılama noktasında 2010-2011 eğitim öğretim yılı DKAB müfredatına Alevilik ile ilgili bazı konular eklendi.

Açılım süreci devam ederken sürecin sadece devlet eliyle yürütülemeyeceğine olan inancımız, bu anlamda biz ne yapabiliriz sorusunu gündeme getirdi.

İGEDER çatısı altında faaliyet gösteren DKAB Platformu olarak, DKAB öğretmenleriyle birlikte yapılacak olan bir cem evi ziyaretinin hem açılıma katkı sağlamak adına hem de müfredat çerisinde ele alacağımız konuları daha iyi idrak edip anlatabilmemiz adına uygun olacağını düşündük.

Bu düşünceyle planladığımız cem evi ziyaretini 50 kişilik bir DKAB öğretmeni grubuyla gerçekleştirdik.

Ziyaret esnasında cem’e katılma ve cem evi dedeleriyle müfredat ve Alevilik meselesi üzerine konuşma fırsatı elde ettik.

Cem evi dedesinin “çoğu zaman devletin bile bizi görmezden geldiği bir ortamda DKAB öğretmeni arkadaşların bizi ziyaret etmesi ve bu noktada bir şeyler yapmaya çalışmaları bizi çok memnun etti’’ sözü ve ziyaret sonrasında katılımcı arkadaşların müfredatta ele alacakları bu kültürü yakından tanıma fırsatı sağladığımız için memnuniyetlerini ifade etmeleri bu ziyaretin her iki taraf için de isabetli olduğunu ortaya koydu.

Biz bu noktada sürece katkı sağlamak ve birbirimizi daha iyi anlamak ve tanımak adına bu çalışmanın devamını getirmek istediğimizi belirttik ve Alevi dedelerini İGEDER’e davet ettik. Kendileri de bunu memnuniyetle karşıladılar. En kısa sürede bu programı da gerçekleştirerek üzerimize düşen görevi yerine getirme adına bir adım daha adım atmak istiyoruz.

Bu anlamda belki de Türkiye’ de bir ilki gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette bizi yalnız bırakmayan tüm DKAB öğretmeni arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.

Enver GÜNAYDIN

İGEDER DKAB Platformu Koordinatörü