Akıl ve Zeka Oyunları Sertifika Programı

>>BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ<<

Kimler Katılabilir: Her branştan anaokulu, ilkokul, ortaokul lise öğretmenleri ve alana ilgi duyan üniversite öğrencileri.

Katılımcı Sayısı: 15

Eğitim Süresi: 16 Saat

Eğitimin Amacı:

Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek,

Çocuğu Zekâ-Akıl Oyunları dünyasıyla tanıştırmak,

Çocuğa Zekâ ve Akıl Oyunları’nın temel kavramlarını anlatmak,

Zekâ Oyunları’nın geliştirdiği alanları tanıtmak,

Geliştirdiği alanlara göre Zekâ Oyunlarını uygulamalı olarak göstermek ve tanıtmak,

Zekâ Oyunları ile ilgili kaynakları sağlamak,

Farklı yaş seviyelerinde uygulanabilecek zeka oyunlarını tavsiye etmek,

Çocuklarda sıradışı düşünme becerilerini geliştirmek.

Eğitimin İçeriği: Zeka Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat – konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır.

Bu nedenle zeka oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayan zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hakim olmaları hedeflenmektedir.

Eğitimlerde zeka ve akıl oyunlarının uygulamasında zenginlik katacak sıradışı düşünme becerisi etkinliklerine de yer verilecek ve örnek etkinlikler paylaşılacaktır.

EĞİTİM SONRASINDA EĞİTİMİ ALAN KİŞİLER;

Zekâ ve bileşenleri hakkında fikir beyan edebilir,
Zekâ Oyunları’nı öğretebilir,
Zekâ Oyunları hakkında, genel kavramlar üzerinde açıklamalar yapabilir,
Zekâ Oyunları’nın geliştirdiği alanlar hakkında bilgi verir ve bu alanların önemini bilir,
Çözüm yöntemlerini uygulayabilir ve anlatabilir,
Belirli bir müfredat aralığı (kurs, atölye, kulüp, okul dönemi) boyunca 30 civarında zekâ oyunuyla eğitimini planlayabilir ve uygulayabilir,
Zeka oyunları turnuvalarını organize edebilir,
Bireysel ve grupla oynanan oyunları organize edebilir,
Verilen kaynakları kullanabilir,
Çalışmalar sonrasında raporlama yapabilir ve velilere dönüt verebilir,
Çocuklara yönelik sıra dışı düşünme becerisi etkinlikleri yapabilir durumda olmaları hedeflenmektedir.
Sertifika veya Katılım Belgesi: Eğitime katılan ve başarılı olan tüm katılımcılara İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi “Zeka ve Akıl Oyunları Eğitim” sertifikası verilecektir.

Eğitim Ücreti: 450 TL

>>BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ<<

Banka Hesap Bilgileri:

Kuveyt Türk Katilim Bankası – Bulgurlu Şubesi
Hesap Sahibi : İSTANBUL GÖNÜLLÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ
IBAN :  TR08 0020 5000 0070 2116 6000 01

Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.

NOT:

* İGEDER, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

* İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İGEDER tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar İGEDER’e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.