AFRİKALI EĞİTİMCİLER İGEDER’DE

Anasayfa » Haberler » AFRİKALI EĞİTİMCİLER İGEDER’DE

İGEDER’ in, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB) ile yaptığı ‘’ Afrikalı Eğitimcilerin Eğitimi Projesi’’ kapsamında 25 Afrikalı öğretmen Türkiye’deki 14 günlük eğitimlerine başladılar.

Türkiye’deki eğitim tecrübelerinin Afrika ile paylaşılmasını hedefleyen proje seçkin Türk eğitimcileri ile Afrikalı eğitimcileri bir araya getirdi. Proje kapsamında bulunan ‘’Özel Eğitim Yöntemleri, Öğretmenin Kişisel Gelişimi, Öğretmen Öğrenci İlişkisi’’ gibi eğitim ve seminerler Afrikalı Eğitimciler tarafından ilgi ile takip ediliyor. Eğitimciler eğitim seminerlerinin yanında manevi liderler ve resmi kurumlara ziyarette bulundular. Muhterem Osman Nuri Topbaş Hocaefendiyi vakıf merkezinde ziyaret eden öğretmenler, Peygamber efendimizin eğitim yöntemleri hakkında bilgi aldılar. Bu görüşmeden hemen sonra Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarette bulunan eğitimciler, programlardan en iyi şekilde istifade etmek istediklerini ve Afrika’daki diğer eğitimcilere bu bilgileri ulaştırmayı hedeflediklerini söylediler.

Türkiye’deki öğretmenler ile bilgi ve tecrübe paylaşımını güden bu proje kapsamında Afrikalı eğitimciler İstanbul, Bursa ve Ankara’da tarihi mekânları gezecekler. Ankara’da proje ortağı ‘’ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına’’ ziyarette bulunacak eğitimcilere eğitim sertifikası verilecek. İGEDER’ in eğitim verdiği 4. Grup olan ekip, 14 günün sonunda ülkelerine dönecekler.