4 KÖŞE İSTANBUL GEZİLERİ

4 KÖŞE İSTANBUL

‘’ Gelin ey ehl-i hakîkat çıkalım dünyâdan
Gayrı yerler gezelim özge safâlar görelim ‘’
-Fuzuli

İGEDER, İstanbul’da yaşayıp İstanbul’u tanımaya fırsat bulamayan öğretmenlerimize güzel birimkân sunmaya hazırlanıyor. Kendini ecdadın muhteşem mimarisi, dünyanın eşsiz güzellikleriyle yenilemek, yeknesak hayatına ışıltılı bir kapı aralamak isteyenler için güzel bir imkân…
Tarihle, ecdatla, tabiatla, köklerimizle yeniden buluşma. Dünyanın meşgalesinden çıkış, özge zamanlara adım atış…
İGEDER, Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla İstanbul’u anlama yolculuğuna bu yıl İstanbul’da 4 bölgeyi keşfe çıkarak başlıyor.
“4 Köşe Bir İstanbul” başlığı ile sunduğumuz gezilerde aşağıda belirtilen tarih ve mekânlarda öğretmenleri ağırlıyor.5.-Istanbul-skyline
Bu gezilerde, İGEDER İstanbul Gezi Rehberi Zafer SÖĞÜT eşliğinde bir şehri oluşturan parçaları sanat tarihi sunumuyla göreceğiz. Bu parçaları mesleğimiz gereği bütüne doğru zihnimizde tamamlayacağız. İstanbul’u anlamak yani İstanbul’u yaşamak bizi dinlendirecek, gençleştirecek ve sanata dair çizgilerimizi kuvvetlendirecektir. Geziler sonunda fotoğraflar, şiirler, kısa filmler, denemeler ve daha farklı sanat ürünlerinin doğmasına ön ayak olacağız.
Öğretmenin seyahati, kendisi için olduğu kadar öğrencisi içindir de. Şunun bilincindeyiz ki Öğretmene imkân sunmak ailelere ve öğrencilere de zengin bir dünya sunmakla eşdeğerdir.

İSTANBUL GEZİ TARİHLERİ

7 Kasım -8kasım 2015 gezisi
Kara Surları İzinde
Yedi Kule Zindanları, Merkez Efendi, Yeni Kapı Mevlevihanesi, Türk Dünyası Evleri, Edirnekapı Surları, Mihrimah Sultan Camii, Tekfur Sarayı, Kariye Müzesi,Said el Hudri Kabri, Ebu zer Makamı, Meryem Ana Kilisesi ŞeybetülHudri Hz. Kabri ziyareti.

2-3 Ocak 2016gezisi
Bir saray bahçesinde kaybolmak veya caminin tek kubbeye dönüşü.
Arap Camii, Yahya Efendi Dergâhı Yıldız Hamidiye Camii Cihangir Camii Deniz Müzesi Emirgan Ortaköy Camii Piyale Paşa Camii Okçular Tekkesi.BAŞVURU İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

5-6 Mart2016
Kuzey’den İstanbul’a bakmak veya Boğazı anlamak
Rumeli Feneri, Garipçe Köyü, Rumeli Kavağı, Sarıyer Yavuz Selim Köprüsü İncelemesi, Rumeli Hisarı, Kayalar Mescidi, Bebek Parkı, Bebek Badem Ezmesi, Su müzesi.

BAŞVURU İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

7-8 Mayıs 2016
İstanbul’un Kutsal Toprakları: Üsküdar
Üsküdar Özbekler Tekkesi, Şakirin Camii,Karacaahmet Mezarlığı, Ayrılık Çeşmesi, Selimiye Camii, Salacak Fotoğraf Alanı, Atik Valide, Çinili Camii, Yeni Valide, III. Ahmet Çeşmesi, Ayazma Camii, Rum Mehmet Paşa Camii, Şemsi Paşa Camii,Fatih Mahkemesi Hüdai Hz. , Anadolu Hisarı, Fatih Parkı

BAŞVURU İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

Toplam 8 gezi olarak planlanan gezilere Cumartesi bayanlar, Pazar günleri erkekler katılabilecekler. Gezilecek yerler bölge olarak temalandırılmış ve İstanbul’u tanımaya yönelik olarak planlanmıştır. Her gezi bu planlamaya uygun bir başlıkla isimlendirildi.

Geziler, gidiş geliş vakitleri dâhil 08.00 ile 17.00 saatleri arasında olacaktır.
Öğlen 12.00-13.30 arası yemek ve namaz arası verilecektir.
NOT: Sizlere hangi tarih uygun geliyorsa onu seçebilir ayrıca birden fazla geziye de katılabilirsiniz. Yapmanız gereken hangi geziye katılmak istiyorsanız onu işaretlemektir.Her gezi için katılımcılardan 40TL(öğlen yemeği dahildir) alınacaktır.

4köşe kopya AFİŞ