24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

20.yüzyılın ortalarından itibaren bilginin katlanarak artmasına bağlı olarak sürekli değişim ve dönüşüm içerisinde olan dünyamızda günümüze kadar birçok hususun ve mesleğin önemini kaybettiği ifade edilmektedir. Ancak eğitim, önemini kaybetmediği gibi her geçen gün değeri daha iyi anlaşılmaktadır. Eğitim gündeminin başrolünde olan ve bu rolde geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi bulunanlar ise öğretmenlerdir. İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin toplum nezdinde ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.  Öğretmenlerimiz kültürümüzü, değerlerimizi ve inançlarımızı geleceğe taşır. Bunun için  kültür ve değer aktarıcısıdır. Öğretmen, öğrenciye sadece bilgi aktarmaz. Öğretmeni asıl değerli yapan öğrencisinin yüreğine dokunarak onu eğitmesi, terbiye etmesi, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkarmasıdır. Dolayısıyla yolu bir vesileyle okuldan geçen milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. Ülkemizin bütün şehirlerinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime adamalarından ve öğrencileri için canla başla çalışmalarından dolayı en içten duygularımızla tebrik ediyoruz. Bütün öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyoruz. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize en derin saygılarımızı ifade ediyor, eğitim yolunda şehit olmuş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mehmed Esad DEMİRCİ

İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı